• Nieuw product

Bijenwas geel 50g

Een huidverzorgende hulpstof. Ontkleurde biologische witte bijenwas. Bijenwas dient vooral om balsems en sticks te vervaardigen.

€ 7,70
Inclusief belasting Binnen 1-3 dagen geleverd.
Aantal

Omschrijving

In de natuurlijke huidverzorging is bijenwas een belangrijk ingrediënt. Het geeft stevigheid aan een product, sluit de huid niet af en heeft van zichzelf huidverzorgende eigenschappen. Het is een heerlijk product om mee te experimenteren en om balsems te maken!

In de huidverzorging heeft bijenwas al een lange traditie. In het antieke Griekenland werden bijenwas en olijfolie, samen met rozenwater gemengd en als een soort créme gebruikt. Tegenwoordig wordt bijenwas gebruikt als ingrediënt dat bijdraagt aan stevigheid en duurzaamheid van huidproducten. Het geeft een dikke, romige structuur aan balsems en is fantastisch voor een droge huid: het heeft een zeer goede huid beschermende werking en kan huidvochtverdamping verminderen. Bijenwas laat zuurstof en licht door: de bijenlarven hebben immers ook zuurstof en licht nodig. Daarom zal bijenwas de poriën niet verstoppen.

In 2005 verklaarde de Cosmetic Ingredient Review Expert Panel dat bijenwas veilig is in huidverzorgingsproducten. Bijenwas wordt ook als bestanddeel gebruikt wegens de verzachtende kwaliteiten. In 2012 is er in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Burn Care and Research resultaten van een studie gepubliceerd waarbij bijenwas effectief was als verlichting van jeuk bij brandwonden.

Werkbijen maken de was met behulp van wasklieren die zich aan beide zijden van de buik bevinden. De uitgescheiden vloeibare was stolt in de buitenlucht en vormt zo kleine wasplaatjes. Het wordt door de bijen in vorm gekneed en gebruikt voor de ratenbouw waarin de honing wordt opgeslagen. Bijenwas bezit een honingachtig aroma waar zelfs geur uit gedestilleerd kan worden. Nadat de honing uit de raten geslingerd is, wordt de was met heet water gesmolten, gefilterd en in vormen gedaan. Zo ontstaat de gele bijenwas.

Bindmiddel

Smelt tussen 61° en 66°. Ongeacht uw gebruik ervan, verdikt hij niet alleen maar hij brengt ook anti-inflammatoire en helende krachten mee. Gebruik: bijenwas dient vooral om balsems en sticks te vervaardigen. Een balsem is een uitstekende support wanneer men etherische oliën grotendeels wil laten inwerken op de huid. In deze context, kan hij tot 10 % van het totale gewicht van de bereiding bevatten. Maar hij kan ook gebruikt worden in een klassieke crème, bereid met een emulgator. In deze context zal hij niet meer dan 3 % van het totale gewicht van de bereiding vertegenwoordigen. Men voegt het in de oliefase van de bereiding toe. In deze context zal hij de crème dikker maken natuurlijk, maar zal de emulsie stabiliseren en geeft hij zijn "filmvormende" kracht. Dit wil zeggen, de aanwezigheid van een blijvend laagje op de huid.

Productdetails